Syöminen on yksi perustarpeistamme, mutta myös mielihyvänlähde. Lagomin tavoitteena on saada mahdollisimman moni ihminen kohtelemaan kehoaan ja mieltään arvostuksella, sillä sisäinen hyvinvointi heijastuu myös ulkoisesti.

Olen Lagomin perustaja, sosiologi ja diplomiravintoneuvoja. Lagomin kautta haluan puhua terveellisten elämäntapojen ja itsemyötätunnon tärkeydestä. Syöminen on yksi perustarpeistamme, mutta myös mielihyvänlähde – siitä huolimatta se aiheuttaa vaikeuksia liian monen elämässä. Minulle on tärkeää hoitaa asiakkaiden terveyttä sisältä ulospäin. On tärkeää miettiä mitä keho tarvitsee toimiakseen ihanteellisesti huomioiden kaikki elämän alueet, mutta myös fysiologiset tarpeemme. Tavoitteenani on saada mahdollisimman moni kohtelemaan kehoaan ja mieltään arvostuksella.

Tutustuttuani holistiseen sekä funktionaaliseen lääketieteeseen perustuvaan ravintoterapiaan lähdin askel kerrallaan muokkaamaan ajatusmaailmaani ja omaa elämäntyyliäni. Työstin johdonmukaisesti muutamaa muutosta kerrallaan. Vasta viime vuosina kehoni on fysiologisesti löytänyt takaisin olotilaan, johon se kuuluu. Yleinen terveydentilani on mitä parhain, hormonaaliset epätasapainotilat ovat historiaa, stressitasot alemmat vuosiin, ja olen oppinut luottamaan omaan kehooni. Ennen kaikkea olen hyvinvoiva ja onnellinen.

Lagom merkitsee minulle elämänkatsomusta, jota olen oppinut myötäilemään vasta aikuisiässä. Suorittaja-tyyppisenä nuorena määrittelin myös hyvinvointia ulkoisten tekijöiden perusteella. Tarkastelin terveyttäni vääristä motiiveista. Tänä päivänä tiedän, että on hyödyllisempää miettiä mitä kehomme tarvitsee sisäisesti toimiakseen optimaalisesti. Sisäinen hyvinvointi heijastuu myös ulkoisesti.

 

Cecilia Portnoj, Lagomin perustaja ja diplomiravintoneuvoja

– Diplomiravintoneuvoja, Suomen Terveysopisto Salus
– Painon- ja mielen psykologiaa-koulutus, Hyväksymis- ja omistautumisterapia painonhallinnassa, SKT Oy
– Valtiotieteiden maisteri, Sosiologia, Åbo Akademi